Verwaal Tuin Renovaties

Verwaal Tuin Renovaties

Bestrating

Bestrating

 

Een essentieel onderdeel van een mooie tuin is de bestrating. De aanleg van een mooie tuin wordt mede bepaald door de manier waarop de bestrating is aangelegd. Sierbestrating is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze tuincultuur. Met de juiste sierbestrating op de juiste plaats krijgt uw tuin een unieke en persoonlijke sfeer. Het aanleggen van sierbestrating is specialistisch werk. Het vereist ervaring om de door u gewenste motieven en/of patronen te maken. In overleg met u, maken wij het ontwerp voor de sierbestrating.

 

Straatwerk is er in tal van mogelijkheden te bedenken en aan te leggen. Ten eerste wordt er altijd gekeken naar wat er in de tuin aan bestratingsmateriaal aanwezig is en of dit nog her te gebruiken is in de nieuwe situatie. Door met deze stenen de volledige tuin te bestraten, mogelijk in combinatie met één of meerdere andere stenen elders vandaan, kan een zeer creatief en speels patroon ontstaan.

 

Er kan ook gekozen worden voor een half-verharding. Dit kunnen schelpen of ander waterdoorlatend materiaal zijn. Dit kan ook in combinatie met een gebakken steen of een betonsteen. Groot voordeel van half-verharding straatwerk is de relatief snelle verwerking ervan en zorgt voor minder wateroverlast bij intensieve regenval.

 

Als de bestrating een vrij groot oppervlak van de tuin beslaat is dit materiaal heel bepalend voor de sfeer. De kleur van de bestrating is daarom belangrijk. Meestal wordt er gekozen voor natuurlijke, gegrijsde tinten. Terrassen en paden mogen immers een neutrale achtergrond zijn voor andere, kleuriger tuinonderdelen. Let bij de keuze vooral op lichte en of juist donkere tinten.

 

Een lichte bestrating valt meer op en doet een ruimte daardoor groter lijken. Donkere tinten zijn neutraler en maken de sfeer van een terras intiemer. U moet dus hierbij denken aan de plantenkeuze, maar ook bijvoorbeeld aan het tuinmeubilair.

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Tuin Renovaties & Boomverzorging

06 33053371

KvK  60761741