Verwaal Tuin Renovaties

Verwaal Tuin Renovaties

Houtwerk

Houtwerk

Of het nu gaat om een pergola, een tuinhuisje, een vlonder of een schutting, houtwerk brengt een bepaalde sfeer in de tuin.  De houtsoorten die gebruikt worden, zijn voornamelijk de Europese houtsoorten eiken, kastanje, acacia en lariks, en gewolmaniseerd Grenen . Voor deze soorten wordt bewust gekozen om het tropisch hardhout te ontzien en omdat het gezien de kwaliteit goede alternatieven zijn , vaak gaat het in ons klimaat net zolang mee en is het prijstechnisch ook een stuk interessanter . U helpt niet alleen het milieu maar ook zeker Uw portemonnee.

 

Verduurzaamd hout

Hout heeft buiten veel te lijden onder vocht. Hout dat verduurzaamd is kan daar beter tegen, terwijl het minder onderhoud nodig heeft. Verduurzaamd hout is goedkoper dan tropisch hardhout, maar gaat net zo lang mee. Het gebruikte hout komt doorgaans uit Europa en heeft vaak een FSC of PEFC keurmerk. Let wel op hoe het hout verduurzaamd is.

Verduurzaamd hout is behandeld om houtrot zo lang mogelijk te voorkomen. Het kan buiten worden gebruikt, bijvoorbeeld voor gevelbekleding, schuttingen en tuinhuisjes.  Het woord verduurzaamd betekent niet per se beter voor het milieu. Hier betekent het alleen maar dat het niet snel gaat rotten. Er zijn twee soorten verduurzaamd hout: gemodificeerd hout en geïmpregneerd hout.

 

Tips

Europees hardhout of tropisch hardhout met FSC-keurmerk is de milieuvriendelijkste keuze. Het nadeel van dit hout kan de prijs zijn. Verduurzaamd hout kan een alternatief zijn voor het gebruik van tropisch hardhout zonder keurmerk.

 

Kiest u voor geïmpregneerd hout, ga dan voor hout met het met KOMO-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de chemicaliën goed in het hout gefixeerd zijn en minimaliseert gezondheidsrisico's.

Gebruik verduurzaamd hout zo lang mogelijk. Dank geïmpregneerd hout af als het begint te rotten. Dan kunnen de impregneermiddelen namelijk uit het hout komen en de bodem in spoelen.

 

Maak hergebruik van hout mogelijk. Bied hout aan in de milieustraat van uw gemeente. Houd afval van geïmpregneerd hout gescheiden van onbehandeld hout. Geïmpregneerd hout is niet opnieuw bruikbaar als tweedehands bouwmateriaal.

 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Tuin Renovaties & Boomverzorging

06 33053371

KvK  60761741